Gratis patroon: Kabelspencer

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een gratis patroon op mijn site zette, maar het wachten is voorbij. Hierbij wil ik jullie voorstellen aan mijn nieuwste ontwerp: de kabelspencer!

Onlangs kocht ik prachtige bollen Merino Classic van Katia bij de opheffingsuitverkoop van de wolwinkel hier in het dorp. Ik speurde op het internet, maar kon dezelfde bollen niet meer vinden. Wat blijkt: Merino Classic is vervangen door het garen Basic Merino, ook van Katia. Het garen is precies hetzelfde, het enige verschil is dat de bollen die ik kocht 100 gram zijn en de Basic Merino bolletjes van 50 gram zijn.

Voor de spencer gebruikte ik 3 bollen van 100 gram, dat betekent dus dat je 6 bolletjes van de Basic Merino nodig hebt. De dikte van de draad is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Royal van de Zeeman, dus ook als je budget niet zo groot is, kun je deze spencer maken.
Maak van tevoren even een proeflapje om te kijken welke maat haaknaald je nodig hebt voor het project, dan weet je zeker dat je spencer niet te groot of te klein uitvalt.

Je kunt het patroon vinden door hier te klikken.

Tot slot: Laat je me het wel even weten als je het gaat haken? Dat vind ik namelijk SUPER leuk!
Tag me op Instagram: @Laurapetrahaakt.

Liefs,
Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s